Sinaasappel

thee

THEE

Recept

  • Haal de pulp uit de sinaasappel
  • Laat de schil goed drogen
  • Snij of pureer de schil in kleine stukjes
  • Doe de stukjes schil in een theezakje
  • laat dit trekken in heet water

Variaties

  • Mix er verse munt doorheen
  • Mix er rozemarijn doorheen
  • Mix er gember doorheen

Sinaasappel recepten

SCHIL SNOEPJES

Recept

  • Haal de pulp uit de sinaasappel
  • Snij de schil in kleine reepjes
  • Kook de schil 3 maal in water (20 min)
  • Kook de schillen opnieuw (20 min)
  • Voeg dit maal suiker aan het water toe (per 100g 200ml water en 200g suiker)
  • Laat na het koken de schillen een uur intrekken in de siroop
  • Haal de schillen uit de pan en verspreid deze op een plaat
  • Laat ze een paar dagen drogen (dit kan ook in de oven ± 1 uur op max 60 graden)
  • Als de schillen droog aanvoelen zijn ze klaar
  • Siroop niet weggooien (zie siroop)

Variaties

  • Probeer het ook eens met andere citrusvruchten bijvoorbeeld met grapefruit of citroen.

siroop

SIROOP

Recept

  • zie schil snoepjes
  • giet de siroop uit de pan in een fles

Variaties

  • Lekker ingredient door het dessert
  • doe een klein laagje siroop en een champagne glas, vul de rest van het glas met prosecco, voeg er een muntblaadje en limoen aan toe en je hebt een heerlijke cocktail.

 

marmelade

MARMELADE

Recept

  • Haal de pulp uit de sinaasappel
  • Pureer de pulp met een staafmixer
  • voeg na smaak sinaasappel siroop toe (zie siroop)
  • Wanneer het een smeerbare structuur heeft is de marmelade klaar

Variaties

  • Heerlijk voor op een toastje
  • Gebruik het als broodbeleg
  • Doe een beetje door de yoghurt

chocolade

SINAASAPPEL BON BON

Recept

  • Droog de schil snoepjes verder totdat ze helemaal hard zij (zie schil snoepjes)
  • Stamp deze fijn met een vijzel
  • Smelt de chocolade au bain marie in een pan
  • Voeg na smaak de sinaasappelpoeder toe
  • Giet de chocolade in een silicone mal
  • Laat de chocolade stijf worden in de koelkast