Over ons

DSC00274


Hoe zijn wij verbonden met ons voedsel en wat betekent dit voor de manier waarop we er mee omgaan? 


In deze tijd gebruiken we alleen de delen van het product die wij als bruikbaar beschouwen, de rest gooien we weg. Het laatste stukje voedsel dat wij w
eggooien is een deel waar wij geen waarde meer aan hechten. Met de Kliekjeskar willen wij opnieuw waarde geven aan dat laatste stukje.

De Kliekjeskar is een mobiele keuken waarmee wij verschillende wijken in trekken. In deze wijken verzamelen we samen met bewoners en bedrijven resten van eten die normaal gesproken worden weggegooid, zoals oud brood, koffiedik en de schillen van citrusvruchten. We missen de kennis en tijd om van onze etensresten weer voedsel te maken en het vertrouwen in onze zintuigen om voedsel te kunnen boordelen op houdbaarheid. Met de Kliekjeskar willen we dit gemis compenseren door het moment waarop we het minst met onze voeding bezig zijn op een milieubewuste manier nieuwe betekenis geven. Per wijk kijken we wat er aan etensresten aanwezig is, en bedenken we een manier om het voedsel weer terug te geven aan de bewoners. Dit doen we dan door middel van een wijkevenement, waarbij we kleine hapjes serveren die gemaakt zijn van deze ingrediënten. Deze gerechten willen we koken op locatie. 

Op deze manier brengen we mensen uit de wijk bij elkaar om samen te ervaren en proeven wat je kan doen met de etensresten die je normaal gesproken zal weggooien. Zo wil de Kliekjeskar een bijdrage leveren aan een kleinere ecologische voetafdruk en een nieuwe betekenis geven aan de gedachteloze voedselmomenten van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>