Rijst

Schermafbeelding 2014-10-22 om 22.20.06

ZOETE RIJSTKOEKJES

Benodigdheden

  • 50 g rozijnen
  • 200 g rijst (gekookt)
  • 2-3 eetlepels melk
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 50 g bloem
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • mespunt kaneelpoeder
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 eetlepels appelstroop

Recept

  • Wel de rozijnen 2-3 minuten in heet water en dep ze daarna droog.
  • Meng de rijst met de melk, de eieren, rozijnen, bloem, suiker en kaneel tot een smeuïg geheel.
  • Verwarm een kwart van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en schep hierin drie bergjes van het rijstmengsel.
  • Bak de rijstkoekjes in 5-7 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.
  • Verwarm de appelstroop enkele seconden in de magnetron (dan druppelt hij makkelijk van de lepel) en druppel wat stroop over de rijst koekjes.

Schermafbeelding 2014-10-22 om 22.33.23

HARTIGE RIJSTKOEKJES

Benodigdheden

  • 200 g rijst (gekookt)
  • 3-4 eetlepels melk
  • 3 eieren (losgeklopt)
  • 70g bloem
  • 1 Paprika
  • 1 Lente ui
  • peper en zout
  • geraspte kaas (belegen)
  •  4 eetlepels zonnebloemolie

Recept

  • snijd de paprika en de lente ui fijn
  • Meng de rijst, melk, eieren, bloem, 3 eetlepels zonnebloem olie, paprika en lente ui tot een smeuïg geheel
  • Voeg na smaak de kaas en wat peper en zout toe
  • verwarm een eetlepen zonnebloem olie in een koekepan
  • schep hierin drie bergjes van het rijstenmengsel en druk ze een beetje plat
  • bak deze aan beide kanten tot de goudbruin van kleur zijn

Variarties

  • probeer het eens met een teentje knoflook en een gesnipperd uitje
  • groenten kunnen variëren na smaak